Pitza

Ik heb zo mijn principes. In de keuken zijn dat er best een paar. Twee belangrijke hierbij zijn: pizzabodems maak je zelf (zegt de snob in mij) en restjes zijn er om creatief mee om te gaan (zegt de Nederlander in mij). Dus als je creatief om moet gaan met restjes courgette, pesto, tomatensaus en pita’s, dan kun je met dat eerste principe ook een beetje spelen. En als je dan één letter verandert, heb je je stiekem nog steeds aan je principes gehouden en eindig je dus met pitza’s. Prima snack, maar als je er een paar hebt, voldoet het ook zeker als avondmaal.

Pitza 1

Nodig voor 2 personen:
3 grote of 4 normale pita’s
6 eetlepels tomatensaus
Geraspte kaas
1 bol mozzarella
Pesto
0,5 courgette
Handje pijnboomboompitten

Als je geen tomatensaus hebt, dan kun je ook passata nemen en deze wat op smaak brengen met oregano of Italiaanse kruiden en wat peper en zout.

Warm de oven zo heet mogelijk voor. Liefst met een pizzasteen, maar anders met een ovenplaat erin. Zorg dat alles goed heet is, voordat je de pitza’s erin doet.

Snijd de pita’s doormidden. Smeer een lepel tomatensaus op de helften en leg daar een klein handje geraspte kaas op (zodat je nog wel wat tomatensaus kunt zien). Snijd de courgette in blokjes en doe wat op elke pita. Pluk kleine stukjes van de mozzarella, leg deze tussen de courgette en druppel kleine lepeltjes pesto tussen de mozzarella.

Schuif de pitza’s nu in de oven voor 5-8 minuutjes (afhankelijk van je oven, dus houd in de gaten). Rooster in de tussentijd wat pijnboompitjes. Haal de pitza’s uit de oven, breng op smaak met een klein beetje peper en zout en doe er wat pijnboompitjes op.

Plaats een reactie